Aquastar Satu Mare

Jun 3, 2014

Localizat la aproximativ 10 kilometri de granita cu Ungaria si la 25 km de granita cu Ucraina, Aquastar este primul si unicul aquapark de 4 stele din regiune care respecta toate normele europene, dispune de cele mai inalte standarde impuse pentru astfel de investitii si joaca un rol important in atragerea turistilor la Satu Mare.

Anul 2013 este un an extrem de important pentru turismul sătmărean, odată cu deschiderea celui mai mare aquapark din regiune, și anume Parcul Acvatic Aquastar.

AquaStar – primul și unicul complex acvatic al regiunii – este deschis tot timpul anului indiferent de vreme. Capacitatea parcului acvatic este de 4.000 de persoane/zi în sezonul estival şi circa 600 persoane/zi în extra sezon, suprafaţa totală a terenului pe care este dezvoltat fiind de aproape 2,5 ha.

Aquapark-ul AquaStar Satu Mare oferă servicii turistice de agrement, divertisment, recreere, wellness şi SPA, prin valorificarea în mod eficient a resurselor naturale de apă geotermală.

AquaStar este dotat cu cinci piscine exterioare – piscină de relaxare și distracţie, două piscine cu apă termală , piscină semiolimpică, piscină pentru copii, iar pentru aventurieri – piscină cu tobogane (Anakonda, Kamikaze și Family), precum și patru piscine interioare cu destinații diferite (650 mp) – de la bazine de copii, la bazine de relaxare şi hidromasaj, bazin cu apă termală și de înot.

Pe segmental de wellness şi spa, complexul propune un concept variat de programe de îmbunătăţire şi păstrare a sănătăţii fiind amenajate şapte tipuri de saune (două finlandeze, două cu aburi – Hammam, două cu infraroşu şi una salină, construită cu pereţi din cuburi de sare de Himalaya). Pentru a alterna efectele saunei sunt puse la dispoziţie fântâna de gheaţă şi baia cu apă rece. La acestea se adaugă o zonă pentru hidroterapie, kinetoterapie şi masaj, o zonă de divertisment sportiv (tenis de masă, TRX, aerobic etc.) şi spaţii de joacă pentru copii (interior şi exterior). Suprafaţa clădirii principale (care include cele patru piscine şi zona de wellness) este de peste 5.000 mp – la care se adaugă aproape 1.000 mp, suprafaţa piscinelor exterioare.